Beter in lezen worden?

Hebben jouw kinderen weinig zin in het lezen? Nu is het dan de hoogste tijd om haar of hem te motiveren. Hoe je dat doet? We vonden drie idee├źn die we toe gaan lichten.1 Geef het goede voorbeeldGeef het goede voorbeeld en je zal merken dat je kind dat ineens overneemt.2 Laat alles lezenLaat je kind altijd lezen wat hij of zij wil: boeken, maar ook kranten, tijdschriften en berichten op het internet.3 Leuk is belangrijkHet lezen zelf mag best leuk worden gemaakt, dus zorg dat je kind er plezier aan beleeft. Dat doe je onder andere door aan te sluiten op zijn of haar interessewereld en belevingswereld.

Lees meer »

Ook het onderwijs podcast

Podcasts die je online kunt luisteren zijn erg in en worden door veel mensen gevolgd. Iedereen kan dan ook een podcasts beginnen en als het ware luisteraars vergaren, net zoals op de radio. steeds vaker podcasts opgericht worden. Het kunnen podcasts zijn van leerkrachten of onderwijskundigen, de andere keer zijn het de leerlingen die aan een podcast begonnen zijn. als ouder volgen? Er zijn veel podcast te vinden en het is eigenlijk maar net wat je wil volgen, over opvoeding of over leren of misschien wel beiden? Om je alvast een beetje te helpen, deze podcast in groep vier, want deze podcast gaat over alles van groep 4.

Lees meer »

5 voordelen van voorlezen

De kans is groot dat jij net als veel andere ouders je kind voor het slapengaan of gewoon overdag voorleest. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar tevens nog eens erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Lezen je kind en jij nog niet samen, dan wil je vast weten waarom je dat wel zou moeten doen! Grote voordelen van voorlezen plaatsen we graag voor je op een rijtje. De taalontwikkeling wordt vele malen sterker door voorlezen, want hij of zij leert de opbouw van taal en nieuwe woorden kennen. Daarnaast wijst onderzoek uit dat kinderen die van kleins af aan voorgelezen zijn betere leesvaardigheden kunnen eigen maken. Dat houdt in dat ze beter leren lezen. Ook zijn kinderen die voorgelezen zijn beter in de algemene communicatie en kunnen zich goed uitdrukken. Dan is het ook nog eens zo dat kinderen en ouders een sterkere band krijgen als ze vaak samen lezen of aan voorlezen doen. Ook de creativiteit en fantasie van kinderen die voorgelezen worden ontwikkelt zich rapper, onder meer doordat ze allerlei fantastische dingen meemaken in de boeken. Daar vallen gebeurtenissen onder die in het echte leven natuurlijk niet kunnen. Het is duidelijk dat voorlezen op jonge leeftijd al veel voordelen kent.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb